Tĺčiky na mäso

Drevené tĺčiky na mäso i na orechy

Kladivko na mäso, ktoré niektorí nazývajú aj tĺčik na mäso, je nástroj slúžiaci na jemné naklepanie všetkých druhov mäsa. V dôsledku narušenia štruktúry mäsových vlákien sa tak výrazne skráti doba prípravy mäsa. Rukoväť pohodlne sadne do ruky a dobre sa s ňou pracuje. Detailne vypracovaná hlavica z dreva nezanecháva v spracovanom mäse žiadne pachy kovu. Kladivo na mäso je pre uľahčenie naklepávania vybavené hrotmi, vďaka ktorým sa nevyžaduje vynaloženie veľkej sily pre spracovanie mäsa. Ako podložka pod mäso sa odporúča drevená doska na krájanie.

Tĺčik na orechy z dreva rozdrví škrupinku, ale orech zanechá celý

Drevený tĺčik z tvrdého dreva je rovnako dobrou voľbou, ako sú drevené škrabky či varešky. Poľahky rozlomí aj tie najtvrdšie škrupiny, avšak oriešok, ktorý sa nachádza vo vnútri, zostane pritom neporušený.